Modern Ravine Residence by Cindy Rendely Architexture

advertisement


Situated in North Toronto, where the streets are lined with neo-historical châteaus in beige brick and taupe stucco, the Ravine Residence contrasts with its neighbours. Architectural designer Cindy Rendely has created a stepped arrangement of volumes that open forthrightly into the landscape. The main wing of metal and stone houses the family of five and the caregiver suite. It hovers on top of a horizontal, stone volume that establishes an entrance hall at the front of the house. This is nestled beside a small, single storey brick volume that contains the garage and a small, ground floor apartment for the grandparents. The house is further distinguished by its consistent palette of local materials from exterior to interior. White washed natural white oak was used for flooring, millwork and furniture and Eramosa limestone was used in an array of forms: honed, sandblasted, polished, acid-etched, split-faced and bush-hammered – highlighting the remarkable and transformative qualities latent in one material. Details are articulated in aluminum, brick and stainless steel, as well as some mirror and blue and green leather – colours chosen to emulate sky, water and grass.
Modern Ravine Residence-Cindy Rendely Architexture

Modern Ravine Residence-Cindy Rendely Architexture

Modern Ravine Residence-Cindy Rendely Architexture

Modern Ravine Residence-Cindy Rendely Architexture

Modern Ravine Residence-Cindy Rendely Architexture

Modern Ravine Residence-Cindy Rendely Architexture

Modern Ravine Residence-Cindy Rendely Architexture

Modern Ravine Residence-Cindy Rendely Architexture[via]

Modern Ravine Residence by Cindy Rendely Architexture
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

advertisement


Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.