Notting Hill Contemporary House Interior

Our clients asked us to carve a seamless, contemporary living space out of a traditional terraced house in Notting Hill. Our solution was a whole-scale refurbishment that married their modern design ideals with the existing architecture to create an elegant and exciting home/work/entertain environment. The well-balanced use of natural and man-made materials creates a tactile journey through the ground floor¹s harder ‘public’ areas up to the higher private floors where the couple can escape a busy city lifestyle.

Notting Hill House Interior cool-stylish

Notting Hill House Interior cool-stylish

Notting Hill House Interior cool-stylish

Notting Hill House Interior cool-stylish

Notting Hill House Interior cool-stylish

Client Brief:
The reality was a dark, dated Victorian terraced house. Our solution was a whole-scale refurbishment that married their design ideals with the existing architecture to create a harmonious, elegant and exciting home/work/entertain environment.
“The house is cold and dark, we both like contemporary furniture although we don’t want to own a minimalist house as we live in Notting Hill – we do love white but an all glossy white house would not work with our lifestyle”.
“We love to entertain and have friends over for dinner – it is essential that the design designates the ground floor as the daytime living space and the upper floors as be a more intimate living space”.


Design Statement:

Our clients asked us to create a seamless, contemporary living space for an elegant lifestyle. The garden effortlessly becomes part of this borderless ground-floor space through our addition of three-metre wide folding sliding doors. The streamlined sleek elegance of the ground floor continues to underpin the design of the more private upper floors and the transitional space of the staircase that leads to them. The lounge and study area on the first floor are less minimalist, softer spaces but remain architecturally connected to the more contemporary and ‘public’ ground floor. Nowhere is the clients’ vision of a boutique, elegant hotel more important than in the most private spaces of their home: the bedrooms and bathrooms. Another floor away from the public spaces and the space is further softened: to the muted colour palette we added natural wallpaper to soften the walls and thick carpet to please bare feet. The combination of gloss and matt surfaces together with the wooden wall hung elements makes for a sleek and inviting space.
It also succeeds in making a considered design statement – by the clients own request the house has been re-imagined to convey a perfect balance of contemporary design and subtle elegance. [via]

Notting Hill Contemporary House Interior
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.