Z-house design – Korean architects Hohyun Park and Hyunjoo Kim

Modern house with Z on the roof design is located in Gwangju Si, Gyeonggi-Do, where 30km from downtown seoul. Designed by Hohyun Park + Hyunjoo Kim Architects.

Surrounded by small houses, is on top of a hill with a deep slope. Form of planned houses for the following scenarios and roof space, which is covered by a black tin wrapped around the upper level and build muscle mass is homogeneous and form. In contrast, low-level mass, which is covered by basalt, standing stiffly. Water ponds and plants entered the inner room on the intersection of mass low-level and upper-level mass.
Z-House design

Z-House design
More »

Norwich Residence Home designed by Clive Wilkinson Architects

The house was designed by by and for architects in many inner cities in West Hollywood, California. From the perspective of urban design, it is necessary to conform to the City of West Hollywood and design guidelines into a small neighborhood, at the same time as the transition in the scale of a commercial strip near Melrose Avenue.

In an effort to reduce the house for a set of important ideas, responses to existing conditions began to set the pattern for the house. The mass was broken down into the street allows one story above the garage and roof terrace. It is possible to screen the front yard with green trees, so olive garden is planted to the road. On entering the front gate, visitors can see the full depth of the site – from the olive garden, through the glazed space, to the backyard and swimming pool – which enlarge the scale of the house.
Clive Wilkinson Architects
residence house design


src="http://i37.tinypic.com/161mjnq.jpg" border="0" alt="residence house design" />
More »

The River Bend Residence House designed by Pb Elemental Architecture

A friendly, comfortable home environment located in the middle of dense forest Snoqualmie River designed by Pb Elemental Architecture. His client, a young family of four, which is the site two weeks before the law will change setbacks and make the site unbuildable. The challenge is to design and submit a sustainable home that will accommodate them and there families who can then be added on as their families grow, before the change in legislation. The second challenge in designing this contemporary house is to accommodate the existing setback, protected old growth trees, septic drain fields, and buildings proposed / future site. The river can be heard from 2400 sqft of exterior decks, as can be seen from the deck above. Forest surrounding the house be maintained to ensure the wildlife habitat and reduce the impact of homes on the site. Weeds and plants are installed locally in areas affected by construction.

river residence house design

river residence house design
More »